Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
7 aug. Najaarsactiviteiten ATV
29 jul. Doe jij ook (weer) mee aan het ATV SNS Open 2017 ?
14 jul. Info Tennisschool zomervakantie
6 jul. JEUGDCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2017
27 jun. Teamindeling jeugd najaarscompetitie
23 apr. Najaarscompetitie 2017
13 jun. Aanmeldingsformulier
27 okt. TOEGANGSHEK SOUBURGH, NIEUWE INFO
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
14191965_164013674036524_2099045571853080879_n.jpg
P7020803.JPG
P7020798.JPG
Meest recente foto's
Najaarsactiviteiten ATV
 Gert-Jan Weerts  Algemeen  15x gelezen
Kaas Wijn Training Avond VRIJDAG 8 september 2017

De Technische Commissie organiseert i.s.m. Tennisschool Houthuyse en KaasenZo op vrijdag 8 september 2017 een Kaas&Wijn&Trainingsavond ter voorbereiding op de aanstaande najaarscompetitie. Ieder seniorlid van ATV is welkom om mee te doen (ook al speel je geen competitie!!!). Afhankelijk van het aantal deelnemers staan verschillende trainings- en wedstrijdvormen onder begeleiding van onze tennistrainers op het programma. Tijdens en tussen de trainingen en wedstrijden door kan worden genoten van een mooie selectie aan wijnen en bijbehorende kazen. De kazen en wijnen worden net als vorig jaar verzorgd door KaasenZo! We starten om 19:30 hr. De kosten voor deelname bedragen 7,50 EUR. Opgave via onderstaand formulier of in het clubhuis.

Oktoberfest VRIJDAG 17 november 2017

De Technische Commissie organiseert op vrijdag 17 november 2017 net als vorig jaar een 'Oktoberfest'-avond. Ieder seniorlid van ATV is welkom om mee te doen. Je kan ook langs komen om aan te moedigen of je kan tijdens een biertje langs de lijn de hoogtepunten van het afgelopen tennisseizoen nabespreken. De deelnemers worden gehusseld waardoor er leuke wedstrijden gespeeld worden. Tijdens en tussen de tenniswedstrijden door kan worden genoten van bier en bijbehorende hapjes. De aanvang is 19:30 hr en deelname kost 3 EUR. Opgave via onderstaand formulier of in het clubhuis.

     


Formulieren
Oktoberfest 2017
Kaas Wijn en Tennistraining
maandag 7 augustus 2017, 20:39 uur 0 reacties (reageer)
Doe jij ook (weer) mee aan het ATV SNS Open 2017 ?
 Patrick Dijk  Toernooien  275x gelezen

Op 19 augustus 2017 gaat het ATV SNS Open 2017 van start. Wij doen via deze weg een vriendelijke oproep aan alle “ATV-ers” om dan ook (weer) mee te doen. Heb je je nog niet ingeschreven? Geen probleem, je hebt nog voldoende tijd. De uiterste inschrijfdatum is 13 augustus 2017.


Onze verwachting is in ieder geval dat onze clubkampioenen, subkampioenen en getrooste winnaars van het SCK 2017 ook hun “spierballen” laten zien tijdens het SNS Open 2017. Grijpen jullie deze kans om ook buiten ATV succes te boeken?


zaterdag 29 juli 2017, 11:00 uur
Info Tennisschool zomervakantie
 Balazs Houthuyse  Tennisschool  27x gelezen

Hallo allemaal,

 

De zomervakantie is begonnen. We wensen iedereen een hele fijne vakantie. Voor een aantal senioren groepen zitten de 13 lessen er weer op ( of bijna).

 

Na de vakantie starten we weer met een cursus van 13 weken voor de senioren. Vanaf Oktober starten de winterlessen voor de jeugd ( meer info daarover volgt nog ).

 

We hopen dat jullie het weer leuke en leerzame trainingen hebben gevonden. Balázs / Marcel / Bobbie en Siebe hebben weer zin om na de vakantie aan de slag te gaan. Stuur even een mail naar tennisschool@houthuysesport.nl om aan te geven of je weer doorgaat met de lessen ( wederom een serie van 13 lessen ).

 

Heb je nog geen les, maar wil je dat wel graag? Schrijf je dan snel in via de website van de tennisschool ( www.houthuysesport.nl )

 

In de week van 21 augustus beginnen we weer met lesgeven. Ivm met het SNS open geven we in deze week alleen les tot 19:00 uur.

 

Vanaf 28 augustus beginnen alle lessen ook weer na 19:00 uur

 

ATV SNS OPEN

Van za 19-8-2017 tot en met zo 27-8-2017 is het SNS open op onze park.

De senioren lessen vanaf 19:00 uur gaan niet door dus schrijf je in voor het toernooi om gewoon lekker te kunnen tennissen!!

 

Klik hier om je in te schrijven.

 

Jeugdclubkampioenschappen

Vanaf maandag 28 augustus beginnen we weer met de jeugdclubkampioenschappen. We zouden het leuk vinden als iedereen zich daar weer voor opgeeft.

 

Voor meer informatie zie de website van ATV of klik hier.

 

Om je direct in te schrijven voor de clubkampioenschappen klik je hier.

 

Wil je graag dubbelen, maar heb je geen partner? Laat het ons dan weten en dan gaan wij voor je op zoek.

 

Tot snel!

Met vriendelijke groet,
 
Tennisschool Houthuyse
06-42101456
www.houthuysesport.nl

vrijdag 14 juli 2017, 00:00 uur
Senior ClubKampioenschappen 2018
 Gert-Jan Weerts  Algemeen  140x gelezen

Beste mensen,

 

De Senior Clubkampioenschappen 2017 (hierna SCK 2017) zijn achter de rug.  Wat een geweldige, leuke en vooral een gezellige week! Wij hopen van harte dat jullie het ook zo hebben ervaren.

 

Korte terugblik en dankwoorden

Van smakelijke hapjes, heerlijke speciaal bieren, DJ Stimulus, demowedstrijd trainers en de BBQ. Het is jullie allemaal aangeboden vorige week. Wij hebben ons met veel plezier en energie ingezet om voor jullie een mooie week te verzorgen. Dat is in ieder geval met het weer gelukt! ??

 

Via deze weg bedanken wij nog een keer alle deelnemers voor hun sportieve inzet tijdens de  SCK 2017. Ook willen alle leden (als supporter en bezoeker) bedanken voor de sfeer in en rond de vereniging. Uiteraard gaat ook onze dank uit naar iedereen die zich op de één of andere manier heeft ingespannen voor het SCK 2017 de afgelopen week. Op deze manier hebben wij met z’n allen (deelnemers, leden en aanhang) het mogelijk gemaakt om met de gehele vereniging een mooie en gezellige week te beleven. Ons doel is hiermee bereikt, want dat maakt de Senior Clubkampioenschappen voor ons een succes. Onze welgemeende dank aan jullie allemaal!

 

Proficiat aan de prijzenwinnaars

Proficiat aan alle kampioenen en sub kampioenen! ?? Van harte gefeliciteerd met het bereikte resultaat. SCK 2017 gaat de boeken in met de volgende (sub-)kampioenen.

 

Onderdeel

Kampioenen  (1e prijs)

Sub kampioenen (2e prijs / troostronde)

Heren Enkel A

Marcel Block

Mels Korteweg (2e prijs)

Maarten de Zeeuw (getrooste winnaar)

Heren Enkel D

Marcel Smeets

Corné van der Hoog (2e prijs)

Dames Dubbel B

Christine Visser & Emily Visser

Wilma Nonnekes & Christine Weijer (2e prijs)

Dames Dubbel C

Annemarie de Wit (alias Joy!) & Mirthe de Wit

Cili Timmermans & Maxime Timmermans (2e prijs)

Dames Dubbel D

Ciska Moerland & Fiona Moerland

Monica Vis & Corrie van Vliet (2e prijs)

Heren Dubbel A

Marcel Block & Maarten de Zeeuw

Balazs Houthuyse & Victor Berk (2e prijs)

Heren Dubbel B

Thijs Verhaar & Gert Jan Weerts

Junior Visser & Steven van der Waal (2e prijs)

Heren Dubbel C

Wilco Buitendijk & Jeroen Sakko

Leo Kusters & Martin Vastenhout (2e prijs)

Gemengd Dubbel A

Noortje Korteweg & Mels Kortweg

Agda van Huet & Matthijs Mallee

Maxima Timmermans & Siebe Versendaal (getrooste winnaars)

Gemengd Dubbel B

Christine Visser & Junior Visser

Wendy van der Lee & Gert Jan Weerts (2e prijs)

Gemengd Dubbel C

Emily Visser & Tom Dautzenberg

Annemarie de Wit & Henri de Wit (2e prijs)

Tineke Labee & Peter Versteeg (getrooste winnaars)

 

Foto-en filmmateriaal

Van 26 juni tot en met 2 juli zijn vele foto’s (en enkele filmpjes) van jullie gemaakt. Op de Facebookpagina van ATV (klik hier) en in het fotoalbum op de internetsite van ATV (klik hier) is het beeldmateriaal beschikbaar. Het filmpje van de demowedstrijd vinden jullie ook op Facebook (klik hier). Ga snel een kijkje nemen en beleef de leuke en mooie momenten nog een keer.

 

Beeldmateriaal ATV-drone

Sommige van jullie hebben tijdens de finaledag ervaren hoe het is om met een drone “op de gevoelige plaat” te worden gezet. Het beeldmateriaal van “hoge” ??  kwaliteit is op de Facebookpagina (klik hier voor de video en klik hier voor foto’s) en de internetsite van ATV geplaatst (klik hier voor de foto’s). Ga snel kijken en zie hoe mooi jullie en de vereniging er van bovenaf uitzien!

 

De SCK commissie 2018

Last but nog least, wij hebben heel veel positieve energie en tijd gestoken in de organisatie van het SCK 2017. En dat was het allemaal dubbel en dwars waard. Volgend jaar proberen wij de lat hoger te leggen, zodat wij met zijn allen dan ook weer een bijzondere tijd kunnen beleven. Wij gaan door en op naar de SCK 2018! Doe je dan ook weer mee? Schrijf je nu alvast in! ??

 

Met vriendelijke groeten,

Wendy van der Lee + Patrick Dijk + Gert Jan Weerts + Jeroen Sakko = SCK-commissie 2018
zondag 9 juli 2017, 21:13 uur 0 reacties (reageer)


JEUGDCLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2017
 Bart de Zeeuw  Toernooien  48x gelezen
Heeft iedereen een beetje de smaak te pakken na het in tropische temperaturen verlopen Epine Open 2017? Wij hopen van wel, want zoals ieder jaar worden er ook in 2017 clubkampioenschappen georganiseerd voor jeugdleden tot en met 17 jaar. Het toernooi vindt dit jaar plaats van maandag 28 augustus tot en met 3 september. Indien nodig worden er al wedstrijden gepland op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. 

De clubkampioenschappen bestaan dit jaar uit de volgende categorieën: ME17, ME14, MEO2, MEO1, MEG2, MEG1, JE17, JE14, JEO2, JEO1, JEG2, JEG1, MD17, MD14, JD17 en JD14. Je kunt je inschrijven via toernooiklapper (zoek op: Alblasserdam) en de inschrijving staat open tot en met 18 augustus. Mocht je twijfelen over in welke categorie je jezelf moet inschrijven, omdat je in een overgang zit van bijvoorbeeld 'groen' naar 'geel', dan adviseren wij dat je je inschrijft in de categorie waarin je de afgelopen voorjaarscompetitie in hebt gespeeld.

Tot slot willen wij een ieder uitnodigen voor een hapje en een drankje tijdens de BBQ op de finaledag (zondag 3 september). De inschrijving hiervoor zal gedurende de toernooiweek duidelijk worden. Wij hopen jullie allemaal te mogen ontvangen in de eerste week van september en kijken uit naar de ongetwijfeld prachtige potjes tennis die jullie op de mat zullen leggen. Voor nu een fijne vakantie en tot dan! 


De Toernooicommissie

donderdag 6 juli 2017, 11:58 uur
Teamindeling jeugd najaarscompetitie
 Bart de Zeeuw  Competitie berichten  51x gelezen

Voor de komende najaarscompetitie zijn er twee jeugdteams gevormd.

Eén daarvan is het mix-team tot en met 14 jaar bestaande uit: Noa Heussen, Ilse Romijn, Daniel den Uijl, Eva den Uijl, Ralph van Vliet (captain) en Thijs van der Wal.

Daarnaast hebben we een meiden team tot en met 17 jaar geformeerd, bestaande uit: Kyara Blaak, Nadia Pieplenbosch, Sierra Rijkuiter, Esmée van Vliet, Joyce Uitermarkt,  Iris Verhoeven (captain) en Esmée van Vliet.  

Voor vragen over de indeling kan u terecht bij het volgende e-mail adres: jeugdcommissie@tennisvereniging-atv.nl

Met vriendelijke groet,

Bart de Zeeuw (VCL jeugd) 

dinsdag 27 juni 2017, 14:59 uur
JC legt taken neer per ingang van 1 januari 2018
 Maarten de Zeeuw  Kidscorner  56x gelezen

Beste leden,

De jeugdcommissie legt na jarenlange en enthousiaste inzet, per ingang van 1 januari 2018, haar taken neer. Dit betekent dat ATV dringend opzoek is naar leden/ouders die zich in willen zetten voor onze jeugdleden.

De hoeveelheid te organiseren activiteiten in combinatie met vooral het gebrek aan mankracht is de voornaamste reden dat de huidige JC stopt met haar inzet voor ATV. De laatste jaren zijn er een hoop commissieleden gestopt en daar zijn helaas geen nieuwe voor in de plaats gekomen. Daar komt bij dat de nog zittende JC-leden het ook steeds drukker hebben gekregen met hun persoonlijke carrières, zowel met school, als met werk. Ook is voor sommige commissieleden het al lange dienstverband reden om hun vrije tijd anders te besteden. Afgelopen half jaar is de JC dan ook tot de conclusie gekomen dat zij geen toekomst meer ziet om in 2018 verder te gaan.

ATV kan niet zonder jeugdcommissie, aangezien deze essentieel is voor het waarborgen van de contiuniteit van jeugdtennis op onze tennisclub.  Daarom vraagt de vereniging aan de leden/ouders van jeugdleden zich met spoed te verzamelen om een nieuwe jeugdcommissie op te richten. De nieuw op te richten commissie zal bijgestaan worden door Maarten de Zeeuw, de huidige voorzitter van de JC, om een goede transitie te bewerkstelligen. Hij zal echter niet toetreden tot de commissie zelf, maar zal beschikbaar zijn op de achtergrond en waar nodig helpen. Zijn bestuursfunctie legt hij per ingang van de volgende ledenvergadering dus ook neer.

De nog zittende JC-leden zullen hun stinkende best doen, om alle activiteiten, die nog in het verschiet liggen dit jaar, goed te organiseren. Ook zal voor volgend jaar (2018) het jaarlijkse jeugdkamp en de voorjaarscompetite nog georganiseerd worden, omdat deze evenementen nog dit jaar geregeld dienen te zijn. Dit zullen echter wel écht de laatste twee acties zijn van deze commissie.

Tot slot hoopt de huidige JC dat de urgentie van de huidige situatie duidelijk is en dat er de komende tijd genoeg nieuwe mensen opstaan die zich willen inzetten voor de jeugd van ATV. Alle JC-leden beamen dat zij altijd met heel veel plezier hun taken hebben uitgevoerd en dat het in de juiste samenstelling van een commissie echt heel veel energie oplevert. Want wat is er mooier dan kinderen die samen plezier maken op de tennisbaan!?

 

Maarten de Zeeuw

maandag 19 juni 2017, 15:15 uur
REMINDER | ROOD/ORANJE EVENT / EPINE OPEN 2017
 Bart de Zeeuw  Toernooien  238x gelezen

REMINDER 

Op vrijdag 16 juni wordt voor de derde keer het ROOD/ORANJE-EVENT georganiseerd van 16.00 - 17.30 uur. De inschrijfkosten wordt dit event bedragen €3,-. 

Inschrijven voor het ROOD/ORANJE-EVENT kan via: https://tenniskids.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=650AF781-5F88-45B1-AE8E-6487CC594720 

DE INSCHRIJVING SLUIT OP 10 JUNI. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Over 12 dagen start de negende editie van het Open Jeugdtoernooi van A.T.V. Dit jaar heeft het jeugdtoernooi de naam EPINE Open en vindt plaats van maandag 19 juni t/m zondag 25 juni. Het betreft een door de KNLTB goedgekeurd tennistoernooi waarbij ook het officiële wedstrijdreglement van toepassing is.  

Voor Epine Open kan er ingeschreven worden in de volgende onderdelen:

           

- 10 t/m 12 jaar Groen 1 | JE, ME, GD    
- 10 t/m 12 jaar Groen 2 | GE, GD
- t/m 12 jaar | JE, ME, JD, MD, GD
- t/m 14 jaar | JE, ME, JD, MD, GD
- t/m 17 jaar | JE, ME, JD, MD, GD

woensdag 7 juni 2017, 16:48 uur 0 reacties (reageer)
Sposoring zonnepanelen
 Philip de Koning  Algemeen  70x gelezen

Zonnepanelen 

Trots zijn we op de realisatie van 100 zonnepanelen! Ondanks dat de lampen bij de tennisbanen enorm veel stroom verbruiken is de vereniging door het terug leveren van stroom bijna neutraal in het stroomverbruik.

Meld je zelf of je team aan als sponsor

Er zijn al een aantal sponsoren maar we zoeken er ook nog! Totaal zoeken we 100 sponsoren die voor 100 euro één van de 100 zonnepanelen willen sponsoren.

Ook sponsor worden? Sponsoring is zo geregeld! Maak € 100 euro over op het bekende bankrekeningnummer van de vereniging onder vermelding van 'sponsoring zonnepaneel'.

Sponsoren worden vermeld op de display. Uiteraard is het ook mogelijk als team te sponsoren. Aarzel niet en meld je zelf of je team aan!

Display met informatie

Op vrijdag 31 maart 2017 hebben de wethouders dhr. Kraijo (Alblasserdam) en dhr. Özdere (Molenwaard) 100 zonnepanelen op het dak officieel in gebruik genomen.

Op de display is te zien hoeveel de panelen aan stroom hebben opgewekt maar ook steeds meer andere nuttige informatie. De display is eenvoudig aan te zetten door het rode knopje op de afstand bediening in te drukken (net als de tv) en bij het afsluiten weer op stand-by te zetten.

 


maandag 22 mei 2017, 08:54 uur
Baanonderhoud
 Philip de Koning  Baanonderhoud  74x gelezen

Regels baangebruik

 

Toegang en reserveren:

·         U heeft toegang tot de banen als u in het bezit bent van een geldige ATV-KNLTB pas, geldig introductiepasje of sponsorpasje.

·         U mag de banen uitsluitend betreden op tennisschoenen en in gepaste tenniskleding. Verkeerde tennisschoenen kunnen leiden tot blessures (uitglijden) en beschadiging van de banen (omploegen).

·         U reserveert een baan door deze af te hangen via het afhangbord in de hal van het clubhuis. Banen c.q. speeluren kunnen voor competitie, clubactiviteiten, toernooien of onderhoud zijn gereserveerd. Dit wordt op het afhangbord aangegeven.

·         De reserveringstijd is maximaal 45 minuten als u met vier personen afhangt. Voor minder dan vier personen is de speeltijd 30 minuten. Toon sociaal gedrag bij baanreserveringen. Reserveer niet met pasjes van leden die er nog niet zijn.

·         Ten tijde van competities en toernooien dienen alle andere leden hiervoor de banen vrij te maken. In overleg met de jeugdcommissie en/of toernooicommissie kan worden afgestemd wanneer er banen vrij komen om recreatief op te spelen.

 

Tennisschool:

·         De tennisschool heeft te allen tijde voor het geven van tennisles (voor leden en niet-leden) de beschikking over twee tennisbanen. Dit zijn de banen 5 en 6. In overleg met de tennisschool, bijvoorbeeld bij een gering aantal lesdeelnemers, kan na toestemming van de tennisschool eventueel gebruik worden gemaakt van een “lesbaan”.

 

Baanverlichting:

·         De baanverlichting kan in de hal van het clubhuis worden ingeschakeld. Het elektriciteitsverbruik is hoog en duur. Indien u klaar bent met tennissen, en u bent de laatste die de baan af gaat, schakel dan de lichten uit. Bij voortijdige uitschakeling duurt het circa 15 minuten alvorens de lampen weer gaan branden.

 

Bijzondere weersomstandigheden:

·         Bij droog en/of warm weer moeten de droge gravelbanen worden besproeid voordat men gaat tennissen. Een baan is te droog wanneer het gravel gaat stuiven en los van structuur (mul) wordt.

·         Bij gladheid na regen en bij plassen op de baan is het ten strengste verboden op de gravelbanen te tennissen.

·         Na regen is het pas weer toegestaan te tennissen indien de gravelbanen helemaal plas- en glinstervrij zijn.

·         De gravelbanen mogen bij opdooi na een periode van vorst vanwege de zachte ondergrond niet bespeeld worden.

 

Slepen:

·         Na afloop van het tennissen moet de baan gesleept worden met het sleepnet. Deze is te vinden in de hoek van de baan.

·         Men dient de gehele baan te slepen in steeds kleiner wordende cirkels naar het middelpunt van de baan of in een lus dwars over de baan.

·         Het sleepnet dient na het slepen weer opgehangen te worden aan de daarvoor bestemde haak aan het hek.

 

Bijzonderheden melden:

·         Bij het constateren van gebreken en/of onregelmatigheden aan de banen wordt u verzocht dit te melden bij de accommodatie commissie.


maandag 22 mei 2017, 08:50 uur
1 2 3 4 5 6 7 ...
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Algemeen
 Baanonderhoud
 Bestuur
 Clubblad
 Competitie berichten
 Contributie tarieven
 Kidscorner
 Lid worden bij ATV
 Opwaarderen KNLTB-pas
 Tenniskids
 Tennisschool
 Toernooien
 Vergaderschema bestuur
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
19 Augustus - 27 Augustus
 SNS Open 2017

28 Augustus - 3 September
 Clubkampioenschappen junioren

29 Augustus - 29 Augustus
 60+ toernooi 5

8 September - 8 September
 Thema toernooi (nader in te vullen)

10 September - 10 September
 Familiedag 2017

 Competitie teams 
Senioren
 Woensdag Dames
 Woensdag Gemengd
 Woensdag Heren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd
 Zaterdag Heren
 Zondag Heren

Junioren
 Zondag Meisjes
 Zondag Gemengd